Over ons

Biologisch eten in hartje Den Haag 

Chefkok Johan Wigleven en restaurantmanager Rutger Westerman openden op 15 mei 2012 het biologisch restaurant Logisch aan de Maliestraat in Den Haag. Het restaurant speelt in op de toenemende vraag naar biologische producten. Extra bijzonder is dat 20 jaar geleden Rutger Westerman in hetzelfde pand zijn horeca carrière begon als hulpje van zijn vader, de eigenaar van het toenmalige Maliënkolder.

Nu 20 jaar later is het tijd voor de nieuwe generatie met een geheel nieuw concept. Logisch laat zien dat biologisch uit eten juist heel hip en betaalbaar kan zijn. Logisch staat voor passie, eerlijkheid en kwaliteit. De menukaart wordt ieder seizoen aangepast zodat er met lokale seizoensproducten gewerkt kan worden. Dit is niet alleen duurzaam maar komt ook de kwaliteit ten goede. Tevens voorziet Logisch in Lunch Catering, daarmee komen ze naar de bedrijven toe.

“Wij streven er naar om vernieuwend te zijn en gasten een unieke ervaring te bieden. In samenwerking met verschillende jonge talenten is de huisstijl en het interieur tot stand gekomen.Out-of-the-box denken heeft geresulteerd in een uniek restaurant”, aldus Rutger Westerman. Zo is Logisch bijvoorbeeld de eerste in Nederland met een logo in zelfonderhoudend mos, zijn de tafels van eikenhout met het FSC-keurmerk en heeft oud hout nieuw leven gekregen in de bar. Daar waar mogelijk wordt het milieu gespaard.

Twee gepassioneerde ondernemers met een hart voor de gast

Rutger Westerman en Johan Wigleven ontmoetten elkaar enkele jaren geleden toen zij werkzaam waren bij een restaurant aan de boulevard in Scheveningen. Samen gaan zij dit ondernemersavontuur aan. “Het werken met biologische producten maakt koken extra leuk. De smaak is authentieker en veel producten komen direct uit de regio”, vertelt Johan Wigleven. Doordat de twee eigenaren dagelijks in contact staan met de gasten, zijn ze in staat om wensen snel om te zetten naar smaakvolle gerechten. De mening van gasten wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Informatie

Restaurant Logisch is geopend van dinsdag tot en vrijdag van 18 tot 22:00.

Restaurant Logisch
Maliestraat 9
2514 CA Den Haag

Tel.: 070-363 52 59
E-mail: info@restaurantlogisch.nl
Website: www.restaurantlogisch.nl