Blogposts met food & health updates

Wij van restaurant logisch zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding, drank en gezondheid. Over deze nieuwste trends willen wij jullie graag informeren! Vandaar dat wij nu een wekelijkse update over de laatste ontwikkelingen op dit gebied met jullie delen.

Primal movement – 10 februari 2016

Overal zien we de bootcamp groepjes gevuld met mannen en vrouwen die graag hun conditie op peil willen krijgen. Ook de crossfit tak van fitness neemt enorm in populariteit toe.  Maar is dit wel the way to go? Ik bedoel we willen er allemaal goed uitzien en fit zijn maar laten wij eerlijk zijn: gewoon een normale squat is voor veel mensen al een moeilijke opgave. Laat staan dat deze mensen ook nog eens een handstand moeten doen. Lijkt mij onbegonnen werk. De caveman/woman gebruikten hun lichaam waar het voor gemaakt is: duwen, trekken, gooien, springen, klimmen en optrekken. Het zijn allemaal movements die ze gebruikten om te jagen. Wellicht is dit wel de manier van bewegen om optimaal fit te worden. Steeds meer trainers beginnen met primal movement trainingen, waar oefeningen gebruikt worden die geïnspireerd zijn op dierenbewegingen. Dit alles om ons weer in de primal mode te krijgen. Ik vind dit een goede ontwikkeling in de fitness scene. En kijk nou zelf: het ziet er nog leuk uit ook!

Snack met rauwe cacao – 2 februari 2016

Oke waarom nu juist snacken met rauwe cacao en wat is het precies?? Ik zal het jullie vertellen. Iedereen kent cacao natuurlijk als de grondstof voor chocolade. Cacaobonen groeien in een grote ovale cacaovrucht aan een boom in Midden- en Zuid-Amerika. Normaliter wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. Volgens kenners bevat rauwe cacao echter heel veel goede voedingsstoffen, die verloren gaan als de cacao verhit wordt. Denk aan antioxidanten, diverse mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom maar ook aan omega 6-vetzuren en diverse vitamines. Daarnaast bevat rauwe cacao ook theobromine en cafeïne, twee stoffen met een stimulerende werking.

Rauwe cacao is dus goed tegen stress! Alle vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen in rauwe cacao zouden niet alleen helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en osteoporose, maar ook stress reduceren, de spieren ontspannen en de cognitieve functies verbeteren. Daarnaast wordt gezegd dat het een licht antidepressivum is en lustopwekkend werkt.

Al overtuigd? Probeer dan dit maar eens. Gebruik twee lepels rauwe cacao, doe deze in een blender voeg daar een halve of een hele avocado aan toe. Vervolgens doe je hier ECHTE honing bij (niet die chemisch gefabriceerde rommel), voeg hier dan nog wat cocosmelk aan toe en als laatste wat geroosterde amandelen. Even heel goed blenden.! Try this for a smoothy. Good luck!

Paleo dieet – 19 januari 2016

Nu het nieuwe jaar weer van start is vliegen de crash diëten ons weer om de oren en laten we nu eerlijk zijn je schiet er vaak niet veel mee op. De meeste mensen haken vrij snel af omdat het of te zwaar of te ongezond is. Dan komt er nog eens bij dat men vaak heel snel terug valt op het oude gewicht of zelfs nog zwaarder wordt dan voorheen. Wij noemen dit ook wel het jojo effect. Graag geef ik jullie een goede en verantwoorde tip: het Paleo dieet. Dit dieet is goed en makkelijk vol te houden, je eet ook heel erg gezond en je valt er ook nog eens van af.

Dit dieet wordt door veel topsporters gevolgd en zij halen hier hele goede resultaten mee. Daarbij zit er geen limiet aan wat je mag eten! Altijd fijn. Hier nog wat meer informatie over dit ”caveman” dieet. Paleo dieet

Teffmeel – 23 december 2015

Teffmeel wordt naar waarschijnlijkheid de nieuwe voedseltrend van 2016. Teff is een grassoort uit Ethiopië en Eritrea. ´Gras? Is dat niet gek om te eten?´, zullen sommige mensen denken. Maar dat is een misverstand. Alle granen, dus ook tarwe, zijn eigenlijk grassoorten. Zelfs rijst is een grassoort. Mensen kunnen de bladeren en stengels van gras niet verteren, maar de zaden wel! In Nederland begon men pas voor het eerst teff te verbouwen in 2001. In het antieke Egypte werd reeds teff verbouwd. De oudste teff-vondsten zijn gedaan in een Egyptische piramide die ongeveer 3500 jaar voor Christus is gebouwd.

Teff is goed voor mensen met coeliaki. Er zitten geen gluten in deze graanvervanger die voor problemen zorgen. Daarom past teff in het glutenvrij dieet. Daarnaast verteert teff vrij langzaam waardoor je lang een vol gevoel houdt. Hierdoor heb je minder de neiging om tussendoortjes te eten. Dat kan helpen als je op gewicht wilt blijven. Ook voor mensen met obesitas is teffmeel een uitkomst. Daarnaast heeft teff een glykemische lading van 26. Ter vergelijking: wit brood heeft een glykemische lading van 95. Hierdoor is brood of andere bakwaar op basis van teffmeel zeer schikt voor mensen met suikerziekte of diabetes. Teffmeel

Biohacking – 4 december 2015

Deze week wil ik jullie een korte uitleg geven over een van de snelst groeiende gezondheids- stromingen van het moment: Biohacking. Maar wat is het in godshemelsnaam? Het is een stroming dat mensen met elkaar verbind met het verlangen om de beste versie van jezelf te zijn. Nu klinkt dit nogal algemeen en ja laten we eerlijk zijn wie wil dit niet? Na enige onderzoek vind ik het toch wel interessant zo is er een hele lijst van dingen die je kan doen om je lichaam optimaal te laten functioneren. Natuurlijk valt biologische voeding hier ook onder. Ook de bulletcoffee komt hierbij aan bod. Ook bewegen en lichaamshouding is een belangrijk aspect. Al met al een interessante stroming om te volgen misschien niet om je volledig in te storten maar pak er uit wat wellicht voor jou van toepassing kan zijn. Meer informatie: Biohacking

Bulletcoffee – 25 november 2015

Bulletcoffee,  de term is verzonnen door de Amerikaanse gezondheidsgoeroe Dave asprey, die na het drinken van thee met yakboter op achttienduizend feet hoogte (vijfduizend meter, red.) in Tibet verbaasd stond van de tomeloze energie die het hem gaf. Deze ervaring gebruikte hij als inspiratiebron voor het creëeren van de turbokoffie. Zoals bergbeklimmer Mingma Tsiri Sherpa(hij beklom Mount Everest negentien keer) zegt: “We drinken vaak thee met yakboter en zout. Het is goed voor onze gezondheid, we drinken het vooral in de winter. Het is doorsnee krachtvoer voor sherpa’s en bergbeklimmers.”

In a nutshell komt het hier op neer: De gezondheidsvoordelen die worden toegeschreven aan bulletproof koffie zijn indrukwekkend. Cafeïne is al langer bekend als prestatie verhogend middel dat de stofwisseling versnelt, het gevoel van uitputting vermindert en energie geeft. Grasboter zou kankerbestrijdende antioxidanten bevatten en is een superfood voor je hart: het zit vol goede cholesterol en vitamine K2, een goedje dat helpt bij het ontkalken van de aderen en helpt bij het verbranden van lichaamsvet.

Maar wat is het nu precies? De koffie moet zo weinig mogelijk gifstoffen bevatten (dus biologisch) en een zo krachtig mogelijk aroma hebben. De boter moet grasboter zijn, biologisch en ongezouten. En het belangrijkste is dat je een lepel kokosolie toevoegt zodat je zes uur kunt blijven gaan en ondertussen ook nog eens vet verbrandt. Is dit te weinig informatie voor je? Hier het hele verhaal:Bullet coffee

Wil  je het eens proberen? Kom dan bij ons langs dan maken we er een voor je!


Reageren op dit artikel? Dat kan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *